Sök
  • Jan Gleisner

Bröllopsfotografen och arbetsmiljön


Även en bröllopsfotograf i Stockholm kan ha andra intressen, som t.ex. psykosocial arbetsmiljö.

En teori på området säger att arbetsmiljön är mest ansträngande ifall man har höga krav på sig, låg kontroll över sin situation och saknar socialt stöd.

Lite som att arbeta som bröllopsfotograf, när jag tänker efter: Du ska som bröllopsfotograf fånga flyktiga ögonblick och talande sammanhang åt kunder som betalar stora summor för en fantastisk dag. Men du får bara en chans. Du ska göra det bästa av miljöer du kanske aldrig vistats i förut, bland en mängd människor som du inte känner och som var och en reagerar på sitt sätt framför kameran. Samtidigt är du helt ensam – finns ingen kollega eller vän där som bryr sig hur det går för dig eller hur du mår.

Fast erfarenhet och utbildning har lärt mig fånga ögonblicken och sammanhangen. Och det händer att någon på plats tänker på mig: ”Har du det bra?” eller ”Nu finns det lite hjortstek och en parfait åt dig i rummet intill”. Som bröllopsfotograf är du dessutom nära händelsernas kärna under livets mest högtidliga och unika tillfällen (och tar betalt för det). Sånt är värt något.

#Psykosocialarbetsmiljö #Talandesammanhang #Bröllopsfotograf #Stockholm

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Bröllopsfotograf Gleisner, Stockholm / InBeFo
+46 (0)70 7921581
  • Weddingphotographer Gleisner
  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now