Sök
  • Jan Gleisner

Humuhumunukunukuapua'a


Smekmånad: En del åker direkt efter bröllopet, andra lite senare, vissa aldrig. Men blir det av så blir det gärna lite exotiskt.

Personligen tycker jag det är för få som åker direkt, och är borta länge. Ett svenskt fenomen? Man åker när marginalnyttan är som störst? Eller för att man redan varit tillsammans i fem-tio år och en hel månads R&R i kärlekens tecken skulle bli lite för mycket av det goda?

Men ibland får jag ett mejl från en exotisk destination. Bra för paret som tagit sig utrymmet att bara dra och va', även om de varit sambor hur länge som helst, kanske tom. har barn. Läste att resandet till nya platser utvecklar individens personlighet, vilket kan betyda att resandet som par utvecklar relationen. Kvittar hur länge man känt varandra - åker man till en ny miljö så utvecklas man tillsammans.

Alltså: Bra för bruden, bra för brudgummen, bra för paret. Också bra för bröllopsfotografen som får mer tid att piffa bilder, innan paret kommer hem.

Humuhumunukunukuapua`a? Eller Kilfläckstryckare som den heter på svenska, är delstatsfisken för Hawaii. Fick precis mejl därifrån och drömmer mig bort från vyn utanför fönstret: Mulet, 14 grader. Testar att säga "sex Humuhumunukunukuapua`ar i en Humuhumunukunukuapua`a-ask" och undrar hur det är att vara bröllopsfotograf i den fiskens delstat.

#smekmånad #bröllopsfotograf

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Bröllopsfotograf Gleisner, Stockholm / InBeFo
+46 (0)70 7921581
  • Weddingphotographer Gleisner
  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now